Blogg

Avslutning med Hälsa for fun

Idag var det sista gången för oss i Hälsa for Fun-gänget att träffas, och vilken eftermiddag och kväll det varit. Först samlades vi för att fika lite, samtidigt som Ungdomsmotagningen var och pratade om självförtroende och självkänsla med våra ungdomar. Intressant ämne att diskutera som verkligen ingår i ämnet hälsa! Vi åkte sedan vidare till Anabelle, en lokal restaurang för att äta lite mat. Till sist åkte vi till Lögnes Lanthotell och badade bubbelpool, bastade och hade vattenkrig. Som tack för deras medverkan fick de min bok. Dessutom fick de tillbaka de brev som de under första träffen skrev där de sammanfattade sin syn på hälsa. Mycket lyckade veckor. Ser fram emot att dra igång det igen till hösten!

TRX OCH KOSTFÖRELÄSNING

Igår var det dags för nästsista tillfället med Hälsa For Fun-gänget. Denna nästsista gång spenderades på Folkhälsocentrum, där vi först fick en timmes föreläsning om kost och sedan fick prova på en timmes TRX. TRX är en träningsform som går ut på att man använder sin egen kroppsvikt. som motstånd. Desto mer man lutar sin egen kropp, desto tyngre blir det. Det kändes som att tjejerna tyckte att det var roligt! Nästa vecka är det dags för avslutning. Då kommer ungdomsmottagningen och pratar om självförtroende och självkänsla, vi kommer att gå ut och äta mat och sedan avslutar vi på Lögnes spa. Det blir en fin avslutning för att knyta ihop säcken. 

SomaMove och HIIT

Idag laddade vi väskan med mackor och mer innan vi alla satte oss i bilen för att åka till Båstad. I Båstad skulle vi prova på SomaMove och HIIT, träningsformer ingen av oss tidigare testat. Det var kul att svettas ordentligt tillsammans och det är kul hur det allt mer blir en sammansvetsad grupp. Nu är det bara två gånger kvar av Hälsa For Fun, men vi ser fram emot de kommande två. 

Det vi provade på idag var som sagt SomaMove och HIIT. En typ av yoga och ett annat högintensivt pass. Tjejerna tyckte att det ver roligt och det tyckte vi ledare också. Det var en härlig kombinaion med explosivitet och statisk styrka, kombinerat med puls och ren styrketräning! Kul, jobbigt och härligt. Så som det ska vara! 

Klättring i Halmstad

Oj, vilken måndag! Klockan fyra träffades vi på Citygården för att fika en stund tillsammans innan det bar av, iväg till Halmstad klättringsklubb. Mellan fem och sex klättrade vi både med och utan sele, och alla tyckte att det var mycket roligt. Klättring är nog någonting många av oss kommer att göra igen. Endorfinkicken man fick när man knackade i taket efter en lång vandrig, rakt upp åt, var total - men så härlig. 

Vattengympemåndag

I måndags träffades vi för tredje gången för att denna gång prova lite vattengympa kombinerat med ett antal stationer både på land och i vattnet. Det är ju kul att se att tjejerna har roligt och trivs tillsammans. Det var Lisette och Martina som höll i gympan, medan Casandra svettades tillsammans med tjejerna. I vattnet var det långt över tjugo grader, så det var nog ingen som frös. Oavsett så var det himla roligt! Nästa vecka åker vi och klättrar! 

Tabatamåndag!

Ombytta och klara för ett Tabatapass men först lite mellanmål. Det behöver man efter en lång dag i skolan! Idag blev det olika riskakor med philadelphia i olika smaker, smör, skinka, frukt och citronvatten. Smarrigt och bra energi! 

....och passet är igång...

Efter en grym uppvärmning och en hel del konditionsövningar så blir det styrka tillsammans med kompis!

Detta var en liten del av allt vi gjorde idag. Vi Ser fram emot nästa vecka då vi kör aqua extreme på badet och självklart badar bubbelpol och bastar! 

 

UPPSTART - FÖRSTA TRÄFFEN

I måndags träffades "Hälsa for fun" gänget för första gången, vilket var mycket roligt. Vi gick igenom syftet med träffarna, gjorde upp planering och lagade go-fika tillsammans. Bananplättar, smoothies i flera tappningar, snittar, mörk choklad och nötter stod på menyn, vilket var väldigt uppskattat av alla. På måndag ses vi igen, men då drar vi på oss träningskläderna och svettas tillsammans. Så roligt! Ingenting annat än ren glädje!

Första bloggen

Vår nya blogg lanserades idag. Om du fokuserar på den ska vi försöka att hålla dig uppdaterad. Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed.